Nau Ivanow. Espai de residències d’arts escèniques

Primer contacte dels Espectadors amb Hui Basa

Formar part de l’Escola de l’Espectador de la Sagrera és compartir amb les companyies tot el seu procés creatiu fins al moment de la funció final. La Genie Günzberg és una de les participants que ha assistit a la primera sessió i escriu la seva experiència des d’un punt de vista molt original, imitant un diari de guerra galàctic com si es tractés d’un escrit de ciència-ficció d’Asimov. Llegiu i deixeu-vos endur!

Diari (revisable) de l’Eminent Guerra
Data Planetària: 21 del mense frigus de 2018. Hora solar: 18:30

Convocats pel nostre enllaç a través d’un cibercolom hem anat arribant alguns membres anomenats Spectador a la cèl·lula Ivanow on ens esperaven a una sala del segon pis dos caps de la host, l’enllaç i una capsa de galetes que feia prosaica la clandestinitat.

Les presentacions han estat breus ja que per prudència s’aconsella conferir un nom fals i curt per evitar qualsevol intercepció de l’enemic; una capitost es diu Lali i l’altre Pau, junts amb dos membres més s’anomenen Hui Basa.

Ha constat en acta que no érem tots els que hi érem, potser problemes biotècnics amb el colom o altres perills ara per ara desconeguts han impossibilitat la compareixença d’altres membres de l’Spectador.

Ja asseguts en silenci monacal i amb miques de galeta a la comissura dels llavis hem escoltat el report dels capitosts que amb tímids somriures s’esforçaven per calmar la nostra evident angoixa davant d’una realitat no crua sinó ben cuita a banda i banda de les faccions. Les negociacions han fracassat. Ens trobem a les portes d’una nova guerra, l’eminent, l’Eminent.
Cal estar preparats…

Amb detallada descripció hem anat visionant en un sofisticat aparell d’imatges (els d’Ivanow no reparen en despeses) les possibles conseqüències que esdevenen en una situació bel·ligerant. Individus nascuts i viscuts en temps de pau que han confiat en la tasca diplomàtica de tots els territoris, ni militars ni governants sinó el gruix de la població civil, com podran fer front aquesta nova conjuntura?

Els capitosts consideren que de perduts al riu -desbordat- però la protecció ha d’estar assegurada, així que hi ha dues vies imprescindibles: la logística (Producció) i la creativa (assoliment d’afrontar de manera imaginativa i artística el conflicte).

Logística

Trobar diners. Picar a moltes portes. A la pantalla de l’aparell d’imatges els números canten (i ballen al cap dels membres d’Spectador que es troba al nivell d’iniciats). Per salvaguardar la població indefensa les institucions se n’han de responsabilitzar. Els membres d’Hui Basa proposen tenir cura dels habitants així com també assumir el paper de lideratge quan les coses vagin mal dades. Des de fa mesos dissenyen estratègies, s’han comunicat amb persones de confiança que també poden ajudar i ja tenen en ment un espai on acollir la població. Probablement el cost total, ja ens han avisat, no s’aconsegueixi. Ens hem proposat revisar els números: quant es demana i finalment quant ens hi arriba.

Creativa

Inspiració en altres grups i recerca de maneres imaginatives, en paraules seves codificades “dramatúrgiques”, davant el funest futur a què ens trobarem abocats la ciutadania. Hui Basa treballa i es prepara en l’Eminent abans que esdevingui Guerra. Han observat la tasca desenvolupada de diferents cenacles (anomenats aquí Companyies) més o menys afins que s’han trobat en situació similar, el visionat ens ha ajudat a entendre l’objectiu d’Hui Basa per a realitzar el seu Projecte.

La sessió ha finalitzat a les 20:00 en part perquè consideràvem tenir tota la informació i també perquè ja no quedaven galetes sobre la taula. L’enllaç s’encarrega d’enviar-nos calendari de properes reunions. Ningú ho ha dit, però les mirades delataven una súplica. Que algú arrangi l’atrotinat cibercolom o en comprin un de nou.